Ja då var det dags för nr 3. Mio hade hunnit bli fem år. Vi var ganska nöjda efter två barn men sen blev jag lite sugen på ett till. Så efter lite övertalning med mannen så blev det en till.

Min graviditet med Noel var lite olik de andra då jag hade alldeles för mycket fostervatten så jag gick på täta kontroller och alla sa att jag skulle föda tidigare yee right ;)

Noel var beräknad till den 20 juni så vi var lite pirriga för det var ju precis vid midsommar. Skulle vi hinna fira midsommar?

Han föddes i vecka 41+3 den 1 juli.

Barnmorskebesök 30/6 2010

Jag var på ett nytt besök hos barnmorskan i vecka 41+2 för att lillen ej kommit än. Och allt såg superbra ut. Men denna morgon var jag jätte irriterad och ledsen över att vara gravid. Ja jag var riktigt uppgiven. Jag kände att det var något som rann längs med benen på morgonen och när jag berättade det för barnmorskan så ville hon inte undersöka mig. Utan skickade in oss till specialist KK i Lund. Så Jens kom hem och vi åkte in där för att kolla om det var vattnet som gått på morgonen. Vi kom först in och fick göra ett CTG och allt såg bra ut. Sen fick vi vänta och vänta. Tiisist kom vi in och doltorn undersökte mig och såg att jag hade mycket fostervatten fortfarande. Jag överdrev lite och sa att det var väldigt jobbigt nu. Så när han kom tillbaka så sa han att det blir ingen bebis idag men jag bokar in dig för en igångsättning i morgon. Oj vad skönt att få höra att snart skulle vi få träffa vår bebis.

Igångsättning/ förlossning

Klockan 7 ringde vi in till förlossningen för att få en tid som vi skulle komma in. Dom sa att vi kunde vara där vid 9 så vi gjorde oss iordning och lämnade barnen och åkte sedan in till förlossningen. Jag hade inga känningar alls. När vi kom dit fick vi ett eget rum och sedan så pratade vi lite med undersköterskan sen hände det inte så mycket mer. Vi satte oss och fikade lite i dagrummet och väntade på barnmorskan som var upptagen med en annan patient. Vid 11 hämtade bm oss och undersökte mig och sa att dom ska försöka starta förlossningen genom att ta hål på fosterhinnorna. Så vid 11.30 tog dom hinnorna och det strömmade fostervatten på hela sängen och golvet. Sen gick vi bara och väntade inget speciellt hände. Vi gick ut en lång runda och då började jag känna lite men bara ytterst lite och med jätte stort mellanrum. Senare insåg dom att inget kommer att hända så dom satte en nål i armen på mig och började ge mig värkstimulerande dropp och då började värkarna komma lite tätare men dom gjorde inte speciellt ont än. Efter 10 minuter med dropp så reagerade bebisen på det och hans hjärtljud sjönk från 140 till 70 och stannade nere ett tag. Så dom vågade inte ge mig mer dropp. Och då avtog värkarna igen. Sen började värkarna komma av sig själv men det var väldigt lugnt och glest. Vid 18.30 frågade dom mig om jag ville prova på taktil massage och det ville jag. Så 18.30 började hon massera mig och det var jätte skönt och avslappnande. Värkarna kröp på sakta och började öka i styrka och göra mer ont. Klockan 19.00 var hon färdig med massagen och då kände jag att jag behövde lustgas för då gjorde det riktigt ont. Så det fick jag och då undersökte bm mig och jag var öppen 8 cm. Skit tänkte jag då är det länge kvar. 

Men när klockan var 19.30 så frågade bm mig om jag behövde krysta och det behövde jag och då hade jag öppnat mig 10 cm så då krystade jag och 19.36 är världens finaste kille född. Så det gick väldigt snabbt när det väl satte igång. Och jag var superpigg efteråt och sprack ingenting, skönt.


Här är jag den 27 juli så detta var bara några dagar innan förlossningen. Se så sprängd jag var. Jag var 31 år här.

Alldeles nyfödd. Noel vägde 3470 gram och var 51 cm lång.

Världens finaste <3Första mötet med lillebrorDet krånglar med teckensnittet på detta inlägg. Vet inte varför men hoppas ni har överseende.

Så här i efterhand så är igångsättning inget jag föredrar. Jag vill helst att kroppen ska få sätta igång naturligt plus att jag tycker det är drygt att vänta. Jag vill inte vara på sjukhuset mer än nödvändigt. Det syns på nästa förlossning.